TÄTHETSPROVNING

Täthetsprovning eller provtryckning av ventilationskanaler gör man med fördel innan man bestämmer sej för att använda gamla befintliga kanaler istället för att riva och dra nytt.

Tyvärr händer det allt för ofta när man renoverar t.ex. ett äldre flerbostadshus, att man "glömmer bort" kanalsystemet. Man chansar på att det ska fungera. Och i enstaka fall går det. Om fläkten är tillräkligt kraftfull. Men man ventilerar ofta ut mycket mer luft ur huset än det som försvinner genom donen i kök och badrum. 

Vilket bidrar till drag i bostäderna, stora energiförluster och oljud pga höga lufthastigheter genom t.ex. friskluftsventiler och dörrspringor.

De gamla mur- eller eternitkanalerna är gjorda för lågtryck, vilket fungerar utmärkt till självdrag. Men när man trycksätter ett sådant kanalsystem så läcker det ofta som ett såll. Vilket medför försök till tätning av svåråtkomliga kanaler, kanske slangdragning och bilning i nyrenoverade lägenheter. Ofta tar det månader av tätningsarbeten och mätningar och det blir kanske aldrig riktigt bra.

Provtryck det befintliga kanalsystemet innan man bestämmer åtgärd!


OBS! Pga stor efterfrågan på våra ovk- och injusteringstjänster så kan vi sällan åta oss provtryckningsarbeten nu för tiden. Men ni kan ju alltid höra av er vid intresse, ibland finns det luckor!
Intresseanmälan Täthetsprovning